Danny Dijkhuizen2019-01-15T15:59:29+00:00

Over Danny Dijkhuizen (Oprichter)

Danny Dijkhuizen is Nederlands/Kaapverdiaans, 26 lentes jong, woont in omgeving Dordrecht en is als Sport & Bewegingsleider afgestudeerd op het DaVinci College in Dordrecht.

Danny groeide met zijn moeder en twee jongere broertjes op in Schiedam. Zijn vader was al vanaf zijn geboorte uit beeld. Hierdoor moest zijn moeder, een vader én moeder tegelijk zijn voor haar kinderen. Maar met onder andere de helpende hand van zijn oma wisten zij als gezin zich keer op keer uit de soms moeilijke tijden te redden. Ondanks dat het gezin het vaak niet breed had, waren zij toch rijk aan liefde en geluk met elkaar.

Toen Danny een 11 jarig jongetje was, kwamen zijn moeder en twee jongere broertjes om het leven bij een misdrijf (huiselijk geweld), wat ervoor zorgde dat Danny achter bleef als kleine jongen in de grote wereld. Vanaf dat moment moest Danny een ‘Flinke Jongen’ zijn. Hij ging tijdelijk bij zijn tante en neefjes wonen. In deze periode kreeg Danny een voogd vanuit Jeugdzorg die met hem mee keek naar zijn ontwikkelingen. Ondanks dat het goed met hem ging merkte zijn voogd dat hij op een bepaalde manier geremd werd en hier wilde hij iets aan doen.

“Mijn doorzettingsvermogen heeft mij gebracht waar ik nu ben en Ik ben blij dat ik dit mag doen.”

Hij nam Danny mee op pad en liet hem de wereld buiten Schiedam en Rotterdam ontdekken. Samen reden zij naar een klein dorpje met de naam Strijen, waar zij op visite gingen bij Mike en Marian. Twee liefdevolle personen met een groot, prachtig gezin bestaande uit 8 personen, waarvan 6 kinderen. Tevens werd dit, kort na het bezoek, het pleeggezin waarbij Danny zijn leven verder voortzette. In het liefdevolle pleeggezin kreeg Danny door de ruime omgeving, de ruimte die hij nodig had om zich optimaal te kunnen ontwikkelen en uit te groeien tot de persoon wie hij nu is. Een sterk, gedreven, vastberaden, enthousiaste, volwassen persoon met een krachtig positieve persoonlijkheid als zijn wapen.

‘’Zijn levensverhaal zal altijd een vaste begeleider blijven, maar Danny is een optimist en kijkt steeds weer positief naar de toekomst’’.

Danny besloot om met zijn ervaring en positieve blik op het leven iets te willen betekenen voor anderen. Zijn boodschap is dat een negatief verleden niet persé een rem hoeft te zijn voor het waarmaken van je dromen. Dit is de reden dat Danny zich nu inzet om voor kinderen en jongeren en een voorbeeld voor ze wil zijn, hij wil ze motiveren en inspireren om hun dromen waar te maken. Een positieve boost geven als ze het even niet zien zitten, laten zien dat als je ergens voor vecht, je het ook echt kan bereiken.

“Zijn boodschap is dat een negatief verleden niet persé een rem hoeft te zijn voor het waarmaken van je dromen.”

Wat hij heeft bereikt

  • Founder en Directeur bij Kids4Dreams B.V.

  • Ambassadeur van Augeo Foundation

  • Meer dan 1 miljoen mensen bereikt met zijn verhaal.

  • Inspirerend Spreker voor duizenden jongeren en professionals op het gebied van veerkracht na huiselijk geweld en zware onderwerpen als verlies.

  • Bijdrage geleverd aan boek ‘Help Jezelf’ van bestseller auteur Hameeda Lakho.

  • Honderden kinderen bereikt in het onderwijs

  • Rap/Pop-Artiest: Flinke Jongen (oa samenwerkingen met volkszanger Danny de Munk en Rapper Lange Frans).

  • Vakspecialist: Sociaal-Emotionele Vaardigheden

  • Educatief Ontwikkelaar van leerlijnen, projecten, Trainingen.

Wie maakte voor jou het verschil?

Een bijzonder persoon.

Voordat ik het verschil kon maken bij anderen, was er een bijzonder iemand die het verschil maakte voor mij en dat was Meester Taco.

Meester Taco was en is voor mij het boegbeeld van het meesterschap. Waarom? Hij zorgde dat ik het gevoel had dat ik werd gezien, werd gehoord en dat ik steun kon krijgen als ik dat nodig had. Ik voelde me veilig, vertrouwd en dat mijn stem ertoe deed. Ik had het gevoel dat ik zijn oogappeltje was maar wat bleek, mijn 14 klasgenootjes hadden individueel precies datzelfde gevoel als wat ik had. We straalden allemaal en konden niet wachten om weer bij Meester Taco in de klas te zijn.

Het gevoel bijzonder te zijn.

Zelf was ik een 11-jarig jongetje, slachtoffer van dagelijks huiselijk geweld en een huiselijk misdrijf waarbij mijn moeder en twee jongere broertje om het leven kwamen, toen ik in groep 8 bij Meester Taco in de klas kwam. Ik was vooral stil en zat vaak in mijn eigen bolletje maar toch… Toch lukte het Taco om mij langzaam uit mijn bolletje te laten kruipen en mij de zojuist benoemde gevoelens te geven waardoor ik weer vertrouwen kreeg en begon te stralen, ondanks de heftige gebeurtenissen.

Taco was een inspiratiebron en een belangrijke factor in mijn levensavontuur naar de plek waar ik nu sta. Met Kids4Dreams staan wij nu in een positie waarbij wij het verschil kunnen maken bij honderden kinderen op een manier zoals Meester Taco dat voor mij was!

Danny Dijkhuizen, Directeur van Kids4Dreams

Danny inspireert jaarlijks duizenden jongeren en professionals uit het onderwijs en de ‘preventie wereld’ door het hele land.

Tijdens de lezingen deelt Danny op Storytelling achtige wijze zijn verhaal en vertelt hoe je het verschil kunt maken bij kinderen met een zware morele rugzak.

Ook een lezing aanvragen? Dat kan!
De inspirerende lezingen zijn mooi te combineren met studiedagen en/of bijeenkomsten van het schoolteam, scholenkoepels en samenwerkingsverbanden.

Meer informatie, offerte opvragen of afspraak maken?
Laat het ons weten via het formulier en u krijgt binnen 24 uur van ons een reactie!

Uw gegevens zijn veilig bij ons. – Privacy Policy

Team Kids4Dreams