Leren doe je zo

Op de basisschool krijg je er voor het eerst mee te maken. Toetsen, spreekbeurten, werkstukken, noem het maar op. Je weet welke informatie je in je hoofd moet gaan stampen de komende weken/dagen, maar hoe? Dat is nog de vraag.

Elk kind heeft een andere leermethode die bij hem of haar past. Om jou en je kind een handje te helpen heb ik een aantal leertips op een rijtje gezet.

Van uitstel komt afstel

Vaak is het beginnen al een hele uitdaging voor jou en je kind. Het is belangrijk om het niet te lang uit te stellen. Natuurlijk heeft je kind ook even wat tijd nodig na school om lekker hun eigen ding te kunnen doen, maar pas beginnen met leren voordat hij/zij naar bed gaat werkt meestal averechts door de moeheid van de hele dag.

Plannen

Ook het plannen van de leermomenten samen met je kind werkt goed. Vraag hem/haar of er nog toetsen aankomen, en ga eens samen zitten om te kijken hoe lang jullie denken dat hiervoor geleerd moet worden. Wanneer is het beste moment hiervoor en hoe ziet hij/zij dit voor zich? Vraag jezelf ook af hoe jij het beste bij het volgende leermoment kan helpen en bespreek dit.

Hoe ging het?

Kijk na het leren/overhoren samen met je kind hoe het is gegaan. Wat ging er goed? Heb je goed kunnen helpen? Wat kan er volgende keer beter?

Elk kind heeft een andere leermethode die bij hem of haar past.

Complimentjes geven

Complimenteer je kind wanneer je ziet dat hij/zij goed aan het leren is. Dit is erg motiverend en geeft hem/haar een super goed gevoel!

Kleine stukjes leerstof

Vergeet de leerstof niet op te delen in kleine stukjes, dit is een stuk fijner om te leren. Op deze manier is het nog te overzien en blijft je kind gemotiveerd.

2019-05-13T23:13:01+00:00